Monday, June 3, 2013

Tutorial : Sign Up and Put Smiley At Cbox

Large


こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. 

Ye Atin tau memang semua orang dah tau cara nak letak cbox korang dalam blog an? tapi ada dak indon ni req samething

Maybe die ni new blogger , so atin terpaksa ajar lah ye.. huhu..bagi yang dah tau tu korang boleh la p jalan2 ye hihi...


1. Pergi web Cbox --> SINI
2. Sign Up > Put your detail > Tick > Click create my cbox


3. Dah siap . pergi ke Home > Look & Feel 


  • Layout Options : Ubah width and height korang k
  • Style Present : Pilih style cbox > click Confirm
  • Colour & Font : Tukar  colour dan font > click Apply


4. Dah siap edit tu , korang terus pergi ke Publish!
5. Copy code bawah step 3 tu

6. Paste dalam Sideber blog korang..



Put Smiley At Cbox

1. Pergi Option > Smilies 

2. Pilih smile yang korang suka 


3. Then click Apply.






No comments: