Saturday, August 3, 2013

Tutorial : Cara Menggunakan PasteHTmL

綺麗な夢想家 | via Tumblr - inspiring picture on Favim.com

こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. 

Atin banyak baca req respon semua tentang 'akak macam mana nak preview blogskin' . 'Akak, macam mana nak letak code blogskin bagi orang tengo0k klo kita x pakai blogskins.com?' Asihhh kadang-kadang tu stress pun ada dengar req ni. Tapi? tu lah atin mmg dah bagi pun link paste Html ni. dan stepnye tapi tetap dengan x fahamnye -,- adoyai. Tapi x pe la , dah nasib atin sebagai tutor : ( . So sekarang ni atin akan ajarkan korang semua yang tak pandai lagi cara nk previewkan code blogskin ke, ape2 jelah ye..


1. Pergi ke webnye . click button bawah ni

Paste HTML
  • kalau nak terbaik korang boleh Sign Up sekali biar ingt preview tu 


2. Ikut step bawah ni

3. Dah masukkan code blogskin , korang terus ke click publish page


4. Nanti akan keluarlah preview blogskin korang.


5. Dah dapat tengok hasilnya , korang terus click publish page atas tu

6. Lepas tu akan keluarlah link untuk preview tu . Korang kene copy paste la kalau nak letak kat blog korang sebagai preview.

7. Dah siap.. Kan senang je. masih tak pandai lagi? hmm