Sunday, December 29, 2013

Tutorial : Download Utube by TubeMate

Rilakkuma | via Tumblr

こんにちは, 안녕하세요 , Assalamualaikum. 

Alhamdulillah ! akhirnya hidup balik blog atin ni.. serius berabuk la blog ni.. ramai tak singgah dah huhu sob..sob huhu.

Ok la! Atin update bukan untuk tutor blog tau . Atin update pasal fon je huhu. Jadi atin nak ajar korang sapa-sapa la yang belom tahu lagi cara nak download utube gune tubemate. Sebelum ni mmg atin x tau pun . Atin dapat tau pun daripada Hafiz hyung.. hmm ok la..sapa yang dah tau tu . dah biase boleh . kalau ada yang belom tau lgi boleh ikut step bawah ni.

1. mula2 bukak internet kat fon canggih korang tu huhu. taip *tubemate.net* . macam bawah ni.


2. Nanti akan keluar mcm pic atas ni an. korang pilih lah download je mn2 yg korang nk cuz sama je.


3. Lepas downlaod terus install pasang .


4. Dah habis install . korang pergi buka tubemate tu. korang taip la video apa yg korng nak . Then nampak tak ada anak panah wane hijau tu die akan shake tau. So korang nk downlaod vieo just click anak panah yang atin bulat tu.


5. Masa korang click anak panah . nanti akan keluar pic mcm atas ni . So sebab kt pakai fon . kite ambik 640x360 tu k . Dah click je , dia akan terus downlaod mcm bwh ni


6. last step . habis je downlaod , korang dah boleh tengok video tu k.. just simple je huhu..



Wednesday, December 11, 2013

Real Giveaway by Arrien Amani


Assalamualaikum :)
CLICK BANNER TO JOIN!

こんにちは, 안녕하세요 ,

Real Giveaway ini dianjurkan oleh Arrien Amani. Ini merupakan Giveaway pertama arrien amani. Seramai 58 peserta bertuah dicari untuk memenangi Real Giveaway ini. Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. Jadi jom kita meriahkan Real Giveaway By Arrien Amani! Giveaway berlangsung dari 11/12/2013 - 11/1/2014.